Møtrikker

Møtrikker er små, metalliske dele med et indvendigt gevind. De bruges ofte i kombination med bolte eller gevindstænger, hvor den lille, men solide møtrik holder befæstigelserne sammen. Her på siden finder du et stort udvalg til forskellige formål.

Hvad er møtrikker?

Når du tænker på en møtrik, får du nok et billede i hovedet af en lille, sekskantet fætter. Sådan ser langt de fleste møtrikker også ud. Men der findes et stort udvalg af forskellige modeller, der bruges til mange forskellige formål. De sekskantede modeller bruges ofte sammen med bolte og gevindstænger med udvendige gevind. Her skrues den på gevindstangen eller bolten med en svensknøgle (også kaldet skruenøgle eller skiftenøgle) for befæstning.

 

Låse-, vinge- og forlænger - hvad skal jeg vælge?

Ikke alle modeller er sekskantede; der findes blandt andet også låse-, vinge- og forlængermøtrikker, for bare at nævne nogle stykker. Her kan du læse lidt mere om, hvad de forskellige modeller kan bruges til.

 

Låsemøtrik
Låsemøtrikken har foruden det indvendige gevind en plastikbelægning der udvider sig, når den bliver strammet. Dette sikrer, at befæstningen ikke løsner sig og derfor sidder urokkeligt godt fast.

Vingemøtrik
Denne kaldes også for fløjmøtrik. Den har den fordel, at du ikke skal bruge værktøj for at spænde eller løsne den. Du bruger blot “vingerne” til at dreje den efter behov.

Forlængermøtrik
Denne type ligner det klassiske, sekskantede design - den er bare længere. Den bruges blandt andet til samling og forlængelse af gevindstænger til befæstelser.Alt inden for befæstelser

Uanset om du bare har brug for et par ekstra gevind eller skruer, eller du står og mangler en hel kasse med gevind og bolte, så finder du det til markedets bedste priser hos Biltema. Vi har alt til befæstelse, så du altid er sikker på, at dine gør-det-selv-projekter holder i mange år.

 

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for et godt råd eller to til dit byggeprojekt? Så står vores dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig i din lokale Biltema.

23 Søgeresultater