Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Eldetaljer til påhæng: få det meste ud af køreturen

Camping, sol og glade dage, den herlige køreferie med eventyr og hygge, eller det lidt kedeligere, flytning. Alle har det til fælles at det kræver campingvogn, autocamper eller trailer. Uanset hvad du skal hægte på bilen, får du brug for  diverse eldetaljer for at det fungerer optimalt. Få ferien, flytningen eller transporten til at glide nemt med eldetaljer fra Biltema. 

Inden afgang med påhæng, kan der nemt opstå nogle stressede situationer. Er alt under kontrol, og er sikkerhedsforanstaltningerne kontrolleret? Udover pas, sygesikring og øvrige rejsedokumenter, skal du have styr på forholdene til dit påhæng. Vi hjælper dig med at slippe af med bekymringer omkring basale sikkerheds- og lovpligtige ting. Hos Biltema finder du nemlig eldetaljerne til dit ønskede formål. 

Eldetaljer til påhæng: den basale guide 

Eldetaljerne til dit påhæng er noget man ofte glemmer at tjekke, fordi man oftest går ud fra at det er under kontrol. Faktisk er disse detaljer utrolig vigtige for den optimale kørsel, og for at undgå bøder på vejen. Eldetaljer omfatter bl.a. adaptere og diverse stik som bruges til at forbinde påhænget med det elektriske system i bilen. Det er afgørende for sikkerheden at anhængeren kan vise de lys, som du signalerer fra bilen. Det gælder f.eks. bremselys, blinklys, nummerpladelys og havariblink. Vi anbefaler at du tester ovenstående inden jeres rejse. 

Der er flere stiktyper til at forbinde bilens elektriske system til campingvogn eller trailer. Der findes 7-polet- og 13-polet stik. Hvis du har et 7-polet stik og skal bruge et 13-polet stik, kan vi anbefale at bruge en adapter som kan konvertere fra den ene version til den anden. En adapter er at foretrække så du ikke skal udskifte et helt ledningsystem. Du kan se vores poletstik her

Poletstik mindsker også risikoen for tyveri. Husk at afmontere stikket når påhænget ikke er i brug, f.eks. når I er ankommet på campingpladsen. Ved at fjerne stikket, fjerner du også muligheder for lys. Det gør det svært for en tyv at slippe afsted med campingvogn eller trailer, da de manglende lys vil vække opsigt. 

Biltemas to vigtigste råd til kørsel med påhæng 

Der er mange gode tips og tricks du kan tage med inden du suser afsted. Vi har samlet nogle gode råd, som du kan overveje til din næste tur. 

  1. Uanset om du skal køre med campingvogn eller trailer, skal du huske at finde ud af hvordan dine eldetaljer skal monteres. Det er vigtigt, så du undgår mulige brud på sikkerhed. Hvis du mangler hjælp, kan du med fordel spørge vores dygtige ansatte til råds i dit nærmeste Biltema varehus. 
  2. Når I skal afsted er det smart at have en sikkerhedspakke til eventuelle udfordringer. Den kan f.eks. indeholde ekstra lygter, batterier, strømkabler og forlængerledninger. 

Kom forbi dit nærmeste varehus og få styr på alle detaljerne inden I kører afsted. Hos Biltema er vi altid klar til at hjælpe dig godt på vej.