Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Fiskehjul

Når du skal ud og fiske, så er det afgørende, at udstyret er i orden. Du skal helst ikke tænke på andet end at fange fisk og nyde gode øjeblikke med venner og familie. Dette er uanset, om det er første gang, du er afsted, eller du har været afsted utallige gange. Hos Biltema finder du udstyret til din fisketur, da vi har alt fra fiskeblink, fiskekroge, net, lodder, snører, stænger og meget mere.

Her på siden finder du vores fiskehjul, der alle er anvendelige i forskellige situationer. Vi har både fiskehjul med fastspole eller fiskehjul til jerkbait fiskning, så du kan komme ud og fiske på den måde, du foretrækker. Under vores produkter vil du finde fiskehjul med forskellige linekapaciteter, så hjulet passer til din line og fiskestang. Herunder kan du også læse mere om, hvordan du vælger det helt rigtige fiskehjul til din fiskestang.

 

Fiskehjulets forskellige dele

Fiskehjulet indeholder meget forsimplet seks udvendige dele, som er hjulfoden, håndtaget, spolen, bremsen, lineoplæggeren og bøjlen. Hjulfoden er den del af fiskehjulet, som du sætter på din fiskestang. Hjulfodens to stænger bliver fastnet til din stang, så hjulet sidder solidt. Håndtaget kan anses som fiskestangens pedal, der bruges til at få linen tilbage på hjulet. Når du drejer på håndtaget, vil linen lægge sig i hjulets spole, hvilket drejer sig op og ned, så linen bliver fordelt. Hjulets bremse er uundværlig, hvis du vil fange større fisk. Den kan justeres, så linen trækker af hjulet, når fisken har bidt på krogen. Lineoplæggeren er den rille, hvor linen kører igennem, inden den er på spolen. Bøjlen er koblet på lineoplæggeren, og det er vigtigt, at den bliver slået op, inden du kaster.

Vælg fiskehjul i forhold til størrelse og linekapacitet

Fiskehjul bliver opdelt i størrelser, der er 1000, 2000, 2500, 3000, 4000 og 5000. Nummeret indikerer, hvor kraftig hjulet er. De højeste størrelser er de kraftigste hjul. Nummerne er væsentlige i forhold til den linekapacitet, du anvender til din fiskestang. Linekapacitet fortæller noget om, hvor meget line der skal bruges for at fylde din spole op. Et eksempel på linekapacitet er 0,30/170 m, 0,35/125 m og 0,40 /100 m. Det betyder i alt sin enkelthed, at du skal bruge 170 meter fiskeline, hvis din line har en tykkelse på 30 mm, 125 meter hvis din line er 35 mm tyk og 100 meter, hvis den er 40 mm.

Det kan være en god idé at fylde din spole ud, da det har indflydelse på din kastelængde. Hvis linen har mindre modstand, fordi du har fyldt spolen ud, så vil du kaste længere, end hvis den ikke er fyldt ud.

Vælg et fiskehjul der passer til din foretrukne fiskestil

Når du skal vælge det helt rigtige fiskehjul, så skal du vælge et hjul, der passer til den type fisk, du gerne vil fange, og hvor du gerne vil fange dem. Dette gælder for alle fiskedele: fiskestang, madding, snører og selvfølgelig også for dit fiskehjul. Derfor har vi herunder samlet nogle eksempler på typiske fiskemål, så du kan få en idé omkring, hvad du skal være opmærksom på.

Put and take fiskeri

Put and take er en af de mest populære fiskeriformer, da alle kan være med uafhængigt af erfaring. Til denne type fiskeri vil der ofte blive anvendt enten kunstagn som woblere, spinnere, blink eller andet - helst mellem 5 til 15 g. Der anvendes også flåd, orm eller powerbait. Hvis du anvender flåder, så kan det anbefales at anvende en længere fiskestang, hvilket skal passe til dit fiskehjul. Det anbefales at have en fiskestang med en længde på 210 til 270 cm ved kunstagn og ellers 240 til 300 cm. Vi anbefaler et fastspolehjul, der passer i forhold til din line. Fastspolehjul er uden sammenligning det mest anvendte og nemmeste fiskehjul at anvende. Hvis du fisker efter mindre fisk som stør, aborre eller mindre ørreder, så behøver dit fiskehjul ikke være specielt dyrt.

Kystfiskeri

Ved kystfiskeri skal du have en velbalanceret fiskestang, som du kan bruge til lange kast. Du kan både fiske efter havørreder eller fladfisk ved de danske kyster, hvilket kræver forskellige typer udstyr. Havørreder kræver en meget tynd line og en kastevægt, der passer til strømmens dybde. Dette er væsentligt at overveje i forhold til dit fiskehjul.

Skal du i stedet fiske efter fladfisk, så skal du have en robust fiskestang, fordi du skal bruge tunge bly.

Geddefiskeri

Hvis du skal fiske efter større fisk som gedder, så skal du bruge et kraftigt fiskehjul, som kan holde til, at der bliver kæmpet lidt. Vi anbefaler her et fastspolehjul i størrelserne 3-5000.

Jerkbaitfiskeri

Jerkbait er en nyere type fiskeri, hvilket har vundet indpas i Danmark. Ved denne type fiskeri skal du selv gøre agnet livligt i vandet ved at bevæge fiskestangen. Her skal fiskestangen være kort og stiv, fordi der skal laves korte og hurtige ryk i vandet. Vi her et fiskehjul til jerkbait fiskning, hvis du ønsker at prøve denne nye fiskemetode.

Kom forbi og hør mere

Hvis du gerne vil vide mere omkring vores fiskehjul, så er du altid velkommen til at kigge forbi din lokale biltema. Her står vores dygtige personale klar til at svare på spørgsmål og hjælpe med at finde et fiskehjul, der passer perfekt til dig. Vi ser frem til at høre dig.