Hjemmetræning udstyr - Alt du behøver til din hjemmetræning

Hjemmetræning udstyr - Alt du behøver til din hjemmetræning

Spar penge og gør det lettere at komme i gang ved at foretage træning hjemme. Hos Biltema finder du alt, hvad du skal bruge til en god træning, uanset om du har god eller mindre plads.

Januar er her med isglatte gader og snedækkede fortove. Ofte bliver det ekstra svært at tage af sted på dette tidspunkt, og der kommer nemt en kæp i hjulet på nytårsforsætterne om et nyt og bedre fitnessliv. Heldigvis behøver det hverken at blanke dig af eller stjæle megen tid at få klemt en træningstid ind derhjemme. Vi har det udstyr, du skal bruge for at komme i gang.

Patrick Sørensen er uddannet personlig træner og arbejder som online træner for Premium PT. Han siger, at hjemmetræning både kan fungere godt i sig selv eller som et supplement til fitnesscentret. 

Der er rigtig meget, du kan gøre derhjemme. Så længe du belaster din krop kraftigt nok, ved den ikke, om du er i et fitnesscenter eller derhjemme.

Ved at træne hjemme undgår du transporten til og fra træning, hvilket kan gøre det nemmere for mange at holde kontinuiteten oppe. Det er heller ikke alle, der synes godt om at gå ind i et fitnesscenter med mange mennesker. Så er det meget bedre at gøre lidt derhjemme end ikke at gøre noget. 

Tjek PT'ens forslag til et hjemmetræningsprogram længere nede i artiklen!

I vores butikker finder du et stort udvalg af hjemmetræning udstyr til hjemmet. Her kan du bliver inspireret, uanset om du har et megen eller lidt plads.

82307

Træning på få kvadratmeter

Du behøver ikke megen plads for at få meget ud af din træning.

Hvis jeg kun kunne have begrænset træningsudstyr derhjemme, ville jeg først og fremmest vælge en træningsmåtte, en elastik og to sæt håndvægte i forskellige vægtklasser, siger Patrick Sørensen.

I vores varehuse er der også udstyr som ankelvægte, som giver ekstra modstand ved benøvelser, og en balancepude til at styrke musklerne i ankler og knæ.

82303

Indret et fitnessrum

Er du en af de heldige, der har plads til et hjemmetræningsrum – et loft eller en kælder med ekstra plads? Eller har du en stor garage med plads til det meste? Vi har det, du har brug for til at fylde et fuldt udbygget hjemmetræningsrum til randen med hjemmetræning udstyr. Og det til en billig pris!

Med en træningsbænk har du en god base for øvelser for hele kroppen. Med et vægtstangssæt kan du lave squats eller brystpresse – med eller uden træningsbænken.

Som opbevaring til vægte, måtter, håndklæder og andet træningsudstyr kan det være en god idé at få en robust reol. Den kan du også bygge selv af materialer fra os.

For at beskytte gulvet kan det være praktisk at købe en træningsmåtte – en puslespilsmåtte, som du kan placere i fitnessrummet, og som kan tilpasses perfekt til dine behov. Glem ikke motiverende musik. Hos os finder du naturligvis også trådløse højttalere.

Motionscykel og boksesæk for at gøre din træning varieret og sjov. Du kan også finde en trinkasse, gymnastikbold, sjippetov og sportstape hos os.

Personlig træner Sørensens bedste tips til at få mest muligt ud af hjemmetræningen er at følge en plan og et program. Han anbefaler også at starte i det små, så du kan bygge videre på det efterhånden.

Skriv træningen ind i kalenderen. Denne aftale med dig selv er lige så vigtig at holde som enhver anden aftale, sagde han. 

Skriv træningen ind i kalenderen

Vidste du, at vores eget mærke Yosemite har masser af træningstøj? Her finder du træningstights, shorts, T-shirts og hættetrøjer for blot at nævne nogle få.

Vores udvalg af træningstøj 

Hjemmetræningsprogram

Opvarmning:

Varm op i ca. 10 minutter. Her kan du strække godt ud og lave enkle øvelser som skulderrulninger eller bevæge hofterne i en cirkel.

Lav 8-12 gentagelser af alle øvelser i programmet. Gentag sættet tre gange. Efterhånden som du bliver stærkere, skal du gradvist øge vægten eller tilføje flere gentagelser for at fortsætte dine fremskridt.

1. Udfald bagover

Stram mavemusklerne, tag et skridt baglæns, og sænk dig kontrolleret ned. Knæet skal pege lige frem. Her kan du vælge, om du vil gøre det skiftevis med benene, eller om du vil afslutte med det ene ben, før du tager det andet.

2. Push ups/armbøjninger

Stram mavemusklerne og balderne, så du er i stand til at holde din krop lige under hele bevægelsen. Placer hænderne ud for brystkassen i skulderbreddeafstand. Sænk dig kontrolleret, indtil bryst og lår er lige over jorden.

Placer ikke albuerne for tæt på kroppen, og pres dem ikke for meget udefter, men hold dem i en lille vinkel i forhold til kroppen. Ved at stramme mave og balder undgår du at svaje i lænden og skyde bagdelen op, eller at bagdelen hænger. Hold kroppen strakt gennem hele bevægelsen.

3. Roning med én arm

Hold en håndvægt i den ene hånd og lad armen hænge ned med dit udstrakt håndled og skulderområde. Træk skulderen og albuen bagud og op. Afslut med den ene arm, før du skifter til den anden.

4. Skulderpres

Sid eller stå med vægtene balanceret over albuerne. Pres derefter vægtene op over skuldrene, indtil armene er strakte. Sænk vægtene kontrolleret igen.

5. Dødløft med kettlebell

Stå med fødderne placeret en hoftebredde fra hinanden. Stik bagdelen lige bagud og hold ryggen lige. Bagdelen skal være i en højde midtvejs mellem knæ og skuldre.

Grib fat i kettlebellen, og spænd coremuskulaturen. Pres derefter benene hårdt ned i underlaget, og pres hofterne fremad og stram sædet godt, når hofterne er strakt. Sænk dig igen, indtil du står i startpositionen.

6. Deadbug

Pres lænden ned mod underlaget under hele bevægelsen. Bevæg modstående arm og ben ned mod gulvet, langsomt og kontrolleret. Før kun benet så tæt på underlaget, at du stadig kan holde lænden presset ned mod underlaget.

Relaterede artikler

Hjemmetræning for alle!

Hjemmetræning for alle!

Kom igang med hjemmetræningen! Vi har redskaberne du har brug for til at træne derhjemme. Og så giver vi tips til et effektivt helkrops-træningspas!

Køb hund - dette bør du huske på

Køb hund - dette bør du huske på

Går du med tanker om at anskaffe dig en hund? I så fald findes der nogle ting du skal have styr på inden dit firbenede familiemedlem flytter ind.

Lær at gøre rent som de professionelle

Lær at gøre rent som de professionelle

Gør den daglige rengøring til en ren fornøjelse. Læs hvordan her.