Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Cykellygter og cykelbelysning

Efterhånden som dagene bliver kortere, og mørket falder på, er det på høje tid at gennemgå lygterne på din cykel. Det er altid vigtigt at være synlig, når du er ude i mørket, og derfor skal din cykel også være udstyret med gode cykellygter. Herunder guider vi dig til, hvad du bør tænke på, når du skal vælger cykellygter.

AT SE og BLIVE SET

Man plejer at adskille begreberne SE og BLIVE SET, når man taler om cykellygter. Du skal altid blive set, når det er mørkt og i dårlig sigtbarhed. Med nutidens kraftige LED-lygter betyder det, at du kan vælge stort set alle lygter. Men hvis du også selv vil se vejen foran dig, har du brug for en kraftigere lygte, og så anbefaler vi en lygte på 500 lumen eller mere. Hvis du for eksempel pendler til arbejde eller skole, skal du huske på, om vejen er oplyst eller ej, når du vælger cykellygte. Og hvis du motionscykler i skoven om aftenen, når det er mørkt, har du brug for en ordentlig lygte, så du både kan se og blive set.

Børn og cykellygter

At børnene bliver set, er ekstra vigtigt for os. Et normalt problem er som regel, at man glemmer at slukke lyset, når cyklen parkeres uden for skolen, med det resultat at batteriet løber tør. Det har Biltema en smart løsning på! I vores sortiment finder du nemlig lygter, der slukker selv ved hjælp af en indbygget timer.

Cykellygternes batterier har som regel bedst af at komme ind i varmen, og så er det en fordel, hvis cykellygterne er udstyret med lynkoblinger, så de hurtigt kan tages af. Når man tager cykellygterne med, er der heller ingen risiko for, at de bliver stjålet.

Ekstra funktioner

Som cyklist er man relativt ubeskyttet i trafikken, og så er det ekstra vigtigt, at andre trafikanter ved, hvor man skal hen i eksempelvis et kryds. At række hånden ud i den retning, man skal køre, er en selvfølge, men i mørket kan det være svært at se. Hvis du som cyklist desuden har nedsat balance, eller hvis underlaget er glat, kan det være svært at skulle slippe styret med den ene hånd. Derfor kan et blinklys bag på cyklen, der angiver, i hvilken retning du vil køre, gøre din cykling mere sikker.

Kontrol

Det er godt regelmæssigt at kontrollere batteriet i cykellygterne og sørge for, at de er hele og rene. Kontroller også lygternes position, så de ikke blænder andre trafikanter eller er skjult af noget.

Batteri

I vores sortiment finder du både cykellygter med udskiftelige batterier og cykellygter med genopladelige batterier. De genopladelige batterier har forskellig kapacitet og dermed forskellige tidsrum for, hvor længe lygten kan lyse. Nogle lygter har forskellige lysfunktioner, hvor man kan vælge et svagere lys for at spare på batteriet. Overvej, hvilken mulighed der passer bedst til dine behov, før du køber dine cykellygter.