Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Cykellygter og cykelbelysning

Når mørket falder på, så er det tid til at finde cykellygterne frem. Cykellygter er med til at synliggøre dig for bilister og andre medtrafikanter, når du kører i mørke eller tåge. Det har derfor længe været et lovkrav, at der skal være monteret cykellygter på cyklen, og at de skal være tændt under mørkets frembrud. I november 2012 kom der endnu flere regler for, hvordan cykellygterne skal være, og hvad de skal kunne.

Her på siden finder du cykellygter, som alle er godkendt i forhold til lovgivningen omkring cykellygter. Vi har et stort udvalg af lygter, der har forskellige fordele. Du kan læse mere om vores mange lygter herunder, og hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig til vores kompetente personale i din lokale Biltema. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Lovgivning om cykellygter 2012

I november 2012 kom der en ny regel for cyklister, som havde til hensigt at øge sikkerheden og synligheden på vejene. Det blev her ulovligt at køre med cykellygter, som hænger ned mod jorden (de såkaldte dinglelygter). Lygterne gav et minimalt lys og havde en tynd elastikrem, som gjorde, at de kunne ændre position under kørsel. Inden lovgivningen kunne “dinglelygterne” købes i adskillige dagligvarebutikker.

Cykellygterne skal i dag være ordentlig fastspændt og pege ligeud både foran og bagved. Derudover skal cykellygterne være synlige på mindst 300 meters afstand og kunne lyse i minimum 5 timer på batteriet eller en opladning, og de skal være tændt fra solnedgang til solopgang eller i tåge og snevejr.

Hvis du bliver stoppet af politiet, og du ikke har lygter på, eller dine lygter ikke lever op til lovens krav, så vil du blive tildelt en bøde på 700 kroner.

Cykellygter - genopladelig eller med batteri

Når du skal købe en ny cykellygte til din cykel, så er der flere overvejelser, du kan gøre dig. En af disse overvejelser er, hvorvidt du bør vælge en lygte med batterier eller opladning.

Hos Biltema har vi flere cykellygter, der kan oplades gennem USB, så du ikke behøver at købe nye batterier. Det er praktisk, når du skal igennem en mørk vinterperiode, da batterierne på en cykellygte typisk holder et sted mellem 4-8 timer afhængigt af lysindstilling. Hvis du glemmer at slukke lygterne efter brug, så behøver du ikke løbe ned til den nærmeste butik. Efter en opladning på 2-3 timer så er din cykellygte klar til brug igen.

Vi har også flere cykellygter med batterier, som drives af mellem 2-3 AAA batterier foran eller bagved. De vil typisk være billigere end vores cykellygter med opladning, og det kan derfor være et fornuftigt køb, hvis du cykler meget mindre i vinterperioden.

Alle vores cykellygter er lette at tage af og på, så du ikke skal bekymre dig om, at de bliver stjålet.

Øg din egen sikkerhed i trafikken

Når du vælger cykellygte, så er det vigtigt, at det ikke kun er for at undgå en bøde. Der sker mange uheld for cyklister på vejene, som kunne være undgået med god belysning. Så når du tænder for dine lygter en tidlig morgen eller aften, så er du med til at øge din egen og andres sikkerhed. Vidste du eksempelvis, at 40 procent af alle cykeluheld sker i et vejkryds, hvor en bilist overser cyklisten, eller cyklisten ikke overholder sin vigepligt.

På veje med gadebelysning eller kørsel, hvor det ikke er helt mørkt, så fungerer vores mini cykellygter godt. Hvis du har planer om at køre på veje uden belysning eller en helt mørk aften, så bør du overveje at tilføje reflekser, iklæde selvlysende tøj eller opgradere til en større cykellygte. Dette gør sig særligt gældende, hvis du cykler udenfor byområde, hvor bilisternes hastighed er øget, og der ikke er belysning på vejen.

Få vejledning fra vores personale

Hvis du er i tvivl omkring, hvilken cykellygte der ville passe til din dagligdag, så kan du altid spørge vores dygtige personale. De har kendskab til de seneste modeller og vil derfor kunne give kvalificeret hjælp til dig. Du kan også læse meget mere omkring de forskellige modeller under hver enkelt produkt.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.