Cykelholdere

Det kan ikke altid lade sig gøre at cykle til alle destinationer. Derfor kan det være smart at kunne have cyklen med bag på bilen, hvilket du kan med en cykelholder fra Biltema.

Hvis du har svært ved at overskue, hvilken cykelholder, der passer bedst til dig, så er du ikke alene. Det første du skal tage stilling til er, hvor ofte du har brug for en cykelholder og hvor mange cykler den skal kunne transportere. Hvis du f.eks. kun skal fragte én cykel på korte strækninger få gange om året, så er der ingen grund til at investere i en dyr cykelholder. Har du derimod brug for at transportere flere cykler på tværs af landet eller til udlandet, kan det være en fordel at vælge en model med lidt flere muligheder og funktioner.

Vælg den rigtige cykelholder

For at lette din beslutning, så du kan vælge den helt rigtige cykelholder, har vi herunder lavet en guide, der giver dig indblik i, hvilke cykelholdere, der passer til, hvilke behov.

Saksemodellen

 Denne type cykelholder er en god og billig løsning, hvis du kun skal transportere en eller to cykler på korte strækninger. Derudover er denne model sammenklappelig og fylder kun lidt i bagagerummet.

Hvis du vælger saksemodellen, findes der både en traditionel og en “luksus” udgave. Den traditionelle udgave er en ganske almindelig saksemodel, hvor cyklen skal fastspændes ved hjælp af bagagestropper. “Luksus” udgaven er en del kraftigere i konstruktionen og har gummistropper til fastspænding af cyklerne og dobbelt låsefunktion. Denne type er smart, fordi den ikke kræver, at du har bagagestropper med i bilen. Derudover er den også bygget til at kunne fastspænde to cykler, hvilket den traditionelle model ikke egner sig så godt til.

Cykelholder med plads til 3 cykler

Hvis du har brug for at transportere 2-3 cykler på lange strækninger, f.eks. på kør-selv-ferie til sydeuropa, så bør du vælge en større model til anhængertræk. Denne type er stabil og kan vippes, så du nemt kan tilgå bagagerummet uden at skulle fjerne cyklerne. Cyklerne fastgøres i holderen, og holderen kan låses fast i trækket, så du ikke risikerer, at cyklerne bliver stjålet, når du holder parkeret. Til denne type medfølger lys og holder til nummerplade, så du er dækket ind i henhold til sikkerhed og lovgivning.

Cykelholder til tagbøjler

Hvis du gerne vil kunne tilgå bagagerummet, når du transporterer cykler, men ikke er klar til at investere i en dyr cykelholder, så er en cykelholder til taget et godt alternativ. Det kan godt virke lidt problematisk at skulle løfte cyklen op på taget af bilen, men når først du har fået monteret cykelholderen på bilens tagbøjler, så er det faktisk ganske simpelt. Jo lettere din cykel er, desto nemmere er det naturligvis at løfte cyklen op på taget. Derudover kan det være en fordel, hvis din bil er forholdsvis lav, så du ikke skal så højt op, for at kunne placere cyklen. Når cyklen først er kommet op på bilen, er det nemt at fastspænde den.

Du kan faktisk sagtens køre rundt med cykelholderen på taget, selvom du ikke har cykler på, og du slipper derfor for at skulle af- og  påmontere den, hver gang du skal bruge den. Denne type cykelholder er billig sammenlignet med den store cykelholder til 3 cykler og det er en smart løsning, hvis din bil ikke har anhængertræk.

Sikker kørsel med cykelholder

  • Sørg altid for, at cykelholderen og cyklen er spændt ordentligt fast. Hvis dette ikke er i orden, er du til fare for andre i trafikken. 
  • Hvis du skal køre længere ture, er det en god idé at tjekke, om alt sidder som det skal efter et par kilometer, da cyklen kan rykke sig lidt pga. vibrationer.
  • Sørg altid for at fjerne al bagage fra cyklen, så du ikke rammer andre biler og folk i trafikken med det.
  • Når du kører med cykelholder, må du ikke køre mere end 130 km/t.
  • Skal du have mere end én cykel på din cykelholder, så sørg for, at den tungeste cykel er placeret tættest på bilen.
  • Sørg for at overholde lastkapaciteten for cykelholderen.
  • Husk, at det er lovpligtigt, at nummerpladen altid er synlig. Du skal derfor have en ekstra nummerplade til at sætte på cykelholderen, hvis dette ikke er tilfældet. Hvis din cykelholder ikke har indbygget holder til nummerplade, finder du hos Biltema også et lygtepanel til cykelholdere med holder til nummerpladen.
10 Søgeresultater