Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Camping knive til gode priser

En god kniv er vigtig at have, når du skal på jagt eller på oplevelsestur. Det er et redskab der kan bruges til at åbne konservesdåser eller snitte brænde. Nogle frilufts- og camping knive har også flere funktioner som savtakker, kompas og glasknuser. Hos Biltema har vi et udvalg af forskellige typer frilufts- og camping knive, så du kan vælge lige præcis efter det formål, din kniv skal bruges til. 

Camping knive - Hvad siger knivloven?

Den 1. juli 2016 trådte den nye knivlov i kraft. Kort sagt må du bære kniv, så længe det har et formål, og at kniven er lavet til formålet for eksempel på vej til og fra jagt. Det vil sige, at alle vores camping knive er godkendt, da de er lavet til specifikke formål inden for forskellige friluftsaktiviteter. Du skal bare opbevare camping kniven forsvarligt undervejs. Det er vigtigt at du sætter dig ind i, hvad disse anerkendelsesværdige formål indenbærer.

I grove træk må du bære kniv i forbindelse med:

  • Erhvervsudøvelse (i forbindelse med arbejde samt på vej direkte til eller fra arbejdet, hvor kniven skal anvendes)
  • Jagt (i forbindelse med- samt på vej direkte til og fra jagt)
  • Lystfiskeri (i forbindelse med- samt på vej direkte til eller fra lystfiskeri)
  • Andre anerkendelsesværdige formål (her gælder lovlige fritidsaktiviteter, f.eks. spejder, vandreture, skovture, sejlture)

Som udgangspunkt kræver det tilladelse fra politiet, hvis en kniv har en klinge på over 12 cm (klinge længden måles fra skæftet). Dolke og knive med en klinge på over 12 cm er dog undtaget fra forbuddet og fra kravet om en tilladelse fra politiet, hvis de anvendes til et anerkendelsesværdigt formål. Ønsker du at bruge din kniv eller dolk til et andet formål end den er beregnet til, kræver det altså en særlig tilladelse fra politiet. Det vil sige, at du gerne må bruge din jagtkniv til jagt, men ikke din slagterkniv til spejder.

Vi tager forbehold for ændringer i knivloven, derfor anbefaler vi at du læser mere om knivloven på Politiets hjemmeside.