Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Køletasker og kølebokse

Skal du ud i naturen og have madpakke med, er køletasken nærmest uundværlig. Uanset om du skal på en lille tur ned i parken eller en længere ekspedition, er en køletaske og køleelementer praktiske. Køletaske og -bokse holder din mad frisk og lækker i længere tid og sikrer dig kolde drikkevarer, når det er varmt.

Hos Biltema finder du køletasker og bokse, der er nemme  og praktiske at tage med. Vi har også kølebokse, der kan tilsluttes el. Du finder også køleelementer, så maden holder sig kold ekstra længe.

Biltemas kølebokse er miljøvenlige og i energiklasse A eller over. De fleste modeller kan bruges både til 230/12V, så det kan benyttes i ’almindelige’ stik og i bil, båd, camping og  fritidshuse. Du finder også tilbehør som forlængerledning og fordelerudtag til cigarudtag i bil, samt vanddunke og andet udstyr til transport og opbevaring af mad udenfor køkkenet.

Smarte køletasker

Smarte køletasker handler ikke kun om udsendeet, selvom picnictasken gerne må være pæn. Vores køletasker og bokse har en lang række praktiske funktioner, der gør dem velegnede til forskellige funktioner.

Mad-og drikkevarer kan hurtigt blive tungt at slæbe rundt på. Derfor har vi køletasker med en række forskellige bæresystemer alt efte dit behov. Trolleytasken er god, hvis du helt vil undgå at bære, mens sportstaskemodellen har stor plads og flere bæremuligheder - men ikke er så velegnet til at bære langt.

Du finder også smarte features som hårdt låg, der kan bruges som underlag, ekstra nem rengøring, mulighed for opdeling af tasker og skillevægge med fryseelementer, samt let tilgang.

Biltema har også køle/varmebokse, der kan indstilles til at holde maden kold eller varm. Så er der heller ingen problemer med at holde de lune retter varme under transport.

Hvor længe holder køletasken på kulden?

Køletaskens evne til at holde madvarer kolde, afhænger af taskens udformning, hvad du har puttet i den, og hvor varme omgivelserne er. En køleboks med el-tilsutning kan holde dine madvarer kolde så længe den er tilsluttet til en energikilde og omgivelsernes temperatur ikke bliver for høje. Kig efter en køletaske med god isolering hele vejen rundt og solide lukninger og syninger, så kulden ikke slipper ud der.

Du kan dog hjælpe din køletaske med at holde maden kold i længere tid:

  • Pak med frosne køleelementer i bund og toppen - undgå at de er i direkte berøring med madvarer, der kan få frostskader.
  • Sørg for at madvarerne du pakker, er kolde.
  • Stil tasken så køligt som muligt; i skyggen, eller i træk og evt. med et fugtigt klæde over.
  • Vælg en taske, der passer til madvarernes omfang.

Hvilken køletaske er bedst?

Den bedste køletasker er også afhængig af dit behov. En køletaske til bilen, båden eller campingvognen, hvor hele familien er med, skal have høj kølekapacitet og stort rumfang,så der er plads nok til maden og den holder sig kold. Her vil det egentlig være en en termoelektrisk køleboks og ikke en køletaske, der er relevant. Den er til gengæld stor og tung, så den er nemmest at have som et fast element i bil, båd eller campingvogn, så du ikke selv skal transportere køleboksen.

Skal du derimod bære maden med dig, kan det være praktisk med en trolleytaske eller en sportstaskemodel. Her er plads til meget,og det er nemt at få med.

Til en picnic-tur på stranden eller i skoven er køletasker i picnickurv-modellen praktiske og pæne. De bliver heller ikke for store og voldsomme at få med, og kan placeres i cykelkurven eller bæres over skulderen.

Hvilken køleboks skal jeg vælge?

Kølebokse findes i mange størrelser og udformninger - vælg en der passer i størrelse til dit behov. Skal køleboksen stå som fast element i en båd, fritidshus eller campingvogn, er det smart at måle pladsen op, hvor du planlægger at køleboksen skal stå. Så er du sikker på at udnytte pladsen bedst muligt.

Du kan også få modeller, der beregnet til midterpladsen på bagsædet i bilen, og helt små modeller, der let kan bæres med ud på tur. Så kan du både tilslutte din køleboks til el og have mulighed for at tage den med ned på stranden fra bilen uden for meget besvær..

Vil du spare plads og have en boks med dobbeltfunktion, skal du vælge en varme/køleboks, der kan indstilles både til at holde maden varm eller afkølet - alt efter dit behov. For varmekapacitet, rumindhold og temperatur se den enkelte vare.

Hvordan virker en køleboks?

En køleboks virker ved at bruge energi til at køle madvarerne. Hvordan de præcist fungerer, kan variere fra model til model.

Termoelektriske kølebokse
Termoelektriske kølebokse er det mest almindelige og virker gennem et såkaldt peltier-element. Det består af tynde plader, der er opbygget af to keramiske sider med et ledende lag mellem. Når der sættes strøm til, ledes varme fra den ene plade over til den anden, og dermed fungerer peltier-elementet som en varmepumpe. Varmen skal yderligere fjernes fra elementets varme side, og det kan gøres på flere måder - ved passiv eller aktiv  luftafkøling eller vandafkøling. Termoelektriske kølebokse køler afhængig af omgivelsestemperaturen, og er dermed mindre effektive, hvis det er meget varmt. Til gengæld er de lette, lydsvage og køler uanset hvilken vej, de bliver pakket. Der skal bare være fri adgang til luft for ventilatoren.

Absorptionskølebokse
Absorptionsbokse kan køle med både el- og gastilslutning. I et lukket system omdanner de en ammoniakopløsning til gas under tryk, der sendes ind i en kondensator, som tilsætter brint. Brinten fordamper og denne proces trækker varme ud af køleboksens rum. Køleeffekten er dog stadig afhængig af omgivelsernes temperatur. Ved strømtilslutning bruger det meget strøm, men er til gengæld lydsvagt.

Kølebokse med kompressor
Du kan også få kølebokse med kompressor. De er dog relativt usædvanlige og temmeligt dyre. Kompressorkølebokse fylder meget, er tunge og larmer i brug - og der er ikke så meget plads i dem. Fordelen er at de kan køle uafhængigt af den omgivende temperatur. De fungerer næsten som et køleskab ved at  trække varmen ud via en kompressor.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.