Cykelstativer

Danmark er Europas cykelland nr 2, kun overgået af Holland. Det er sundt at cykle, godt for miljøet og tilmed en billig transportmåde. Næsten halvdelen af alle danskere cykler flere gange om ugen, og i gennemsnit har alle danskere 1,1 cykler. Alle de cykler skal der være plads til at parkere, både derhjemme, og dér hvor vi cykler hen.


Et cykelstativ på egen matrikel sørger for at din cykel står godt og stabilt, og at ungernes cykler ikke roder i hele haven eller opkørslen. På arbejdspladsen ser det også bedst ud, hvis medarbejdernes cykler er pænt parkeret. Har du egen virksomhed, hvor nogle kunder  kommer på cykel, er det også god service at have et cykelstativ, hvor de kan parkere. Så slipper du også for beskidte cykler op ad vægge og vinduer.

Cykelstativet er en sikker løsning

Cykelstativer nedsætter også risikoen for cykeltyveri. I Danmark bliver der solgt ca. en halv million cykler om året, mens antallet af anmeldte cykeltyverier er faldet til lidt over 50.000. Det er blandet andet fordi cyklister er blevet bedre til at passe på deres cykler. Bruger du en godkendt lys og låser din cykel fast, nedsætter du risikoen for tyveri væsentligt. Et cykelstativ giver cyklister en parkeringsmulighed, hvor de kan låse cyklerne fast, og være sikker på at den stadig står der, når de skal videre igen.

Biltema tilbyder flere forskellige løsninger til cykelparkering og opbevaring, både til hjemmet og private virksomheder. Vi har drejelige og faste cykelstativer, beregnet til mellem 1-5 cykler og med plads til de fleste cykeldæk, inkluderet brede mountainbikedæk. Vores cykelstativer er solide og holdbare af zinkovertrukket stål, så de kan holde i mange år og stadig se pæne ud. Understellet er af firkantprofil og selve cykelstellet af rundjern. Stativerne kan enten skrues fast i væggen eller til stolper. Husk at benytte skruer, der passer til væggen.

Indendørs cykelstativ

Skal din cykel ind i garagen eller et skur, har vi ophæng til indendørs opbevaring. Du finder praktiske vægophæng, hvor cyklen hænger enten på selve cykelstellet eller i fordæk. Ophængene kan foldes ind og optager meget lidt plads i garagen, når de ikke er i brug.

Skal du lappe et dæk eller justere gearet på mountainbiken eller racercyklen, har Biltema også loftophæng og reparationsstativ, der gør det nemt at komme til cyklens bevægelige dele. Du kan få cyklen op i en fornuftig arbejdshøjde og slipper for ridser på cykelstyr og sadel, der ellers nemt kan opstå, hvis man nøjes med at stille cyklen på hovedet til et hurtigt slangeskift.
Både loftophæng og reparationsstativ er solide og stabile, og optager ikke meget plads, når de ikke er i brug. De kan også benyttes til opbevaring af cyklen til daglig, hvis du ikke har plads til flere forskellige cykelstativer.

Tilbehør til cyklen

Biltema har også tilbehør, der er praktisk at have i nærheden af cyklen. En bagagestrop kan man tit have brug for. Hvis du har en af mere og mere populære sammenklappelige cykler, er det praktisk med en opbevaringstaske til transport af cyklen. Så er den nem at have med i tog, eller kan hurtigt foldes sammen og lægges i bagagerum uden at bilen bliver snavset.

Placering af cykelstativ

Hjemme på din egen matrikel kan du selvfølgelig placere cykelstativet lige der, hvor det passer dig. Det er alligevel en god idé at overveje placeringen - væk fra vejen, og under et halvtag eller op ad en skærmende væg er ofte den bedste beskyttelse for cykler. Det er også en god idé at placere cykelstativet væk fra træer og fruens tørrestativ. Der skal også være plads til at placere cyklerne uden besvær. Der bør være mindst to meter fri plads målt fra stativet for at cyklen ubesværet kan placeres i stativet. Om vinteren er det praktisk med belysning, så du ikke skal fumle med cykellås og bagage i mørke. LED-lys, evt med bevægelsessensor, er en nem og hurtig løsning  i de mørke måneder.

Skal du placere et cykelstativ ved egen virksomhed eller lignende, kan det være at kommunen har nogle retningslinjer, du skal følge. Cyklerne skal stå, så de ikke generer trafikken på vej eller fortov, og de må ikke blokere for brandsikkerhed og tilgængelighed. Tjek lokalplanen eller kommunens retningslinjer. Cykelstativerne skal også være synlige, veloplyste og let tilgængelige for kunder og medarbejdere.

9 Søgeresultater